Merhaba, Püf noktaları serimize Çorba Yapmanın Püf Noktaları yazımızla devam ediyoruz. Unutmayın, küçük detaylar yemeklerinizin daha lezzetli olmasına etkendir. Lezzetli çorba yapmak için nelere dikkat etmeliyiz? Çorba Yapmanın püf noktaları nelerdir, sorularınıza acıklık getirmeye çalıştık, çorba yapmanın püf noktaları nelerdir yazımıza geçebiliriz, kolay gelsin.
– Çorba yaparken öncelikle malzemelerimizin taze olmasına özen göstermeliyiz.
– Haşladığınız sebzelerin suyunu asla dökmeyiniz, çorba yapımında kullanınız.
– Pişireceğiniz çorbalara et suyu ve tavuk suyu çok yakışıyor kullanmanızı öneririz.
– Çorbaların içine et veya tavuk suyu kullanacaksanız, çorbanın içine katacağınız tuz ayarlamasını ona göre yapınız.
– Bayat ekmeklerinizi fırınlayıp, kapaklı bir kapta saklayınız, çorbayı servis edeceğiniz zaman üzerine serpiştirip servise sunarsanız daha lezzetli bir çorba elde etmiş olursunuz.
– Yine daha lezzetli çorbalar için yağda nane ve kırmızı biber yakıp üzerine dökebilirsiniz.
– Eğer sebze çorbası yapacaksanız, içerisine erişte, yıldız makarna şehriye kullanırsak daha lezzetli bir çorbaya kavuşuruz.
– Lezzetli bir çorba yapmak için çorbanızı kısık ateşte pişiririn, daha lezzetli olacağını göreceksiniz. Suyu azalırsa içine katacağınız suyun mutlaka sıcak olması gerekiyor.
– Domates Çorbasının, üzerine rende kaşar peynir eklerseniz lezzetine lezzet katarsınız.
– Yine domates çorbasının içine, et suyu ilave ederseniz lezzetinin farklılaştığını göreceksiniz.
– Domates çorbasının içine salça önermiyoruz, marketten alacağınız domates püresi daha çok yakışacaktır.
– Maydanozların çoğu zaman yapraklarını kullanırız, sapları çoğunlukla atılır, sapları incecik doğrayıp yaptığınız çorbaların içine ilave ederseniz hem sağlıklı hem de lezzetli bir çorba yapmış olursunuz.
– Eğer yapacağınız çorbaya krema ekleyecekseniz, Kremalı Mantar Çorbası gibi kremayı çorbayı ateşten almadan hemen önce eklemelisiniz.
– Terbiyeli Tarifler için içerisine katacağınız, yoğurt, yumurta limon suyunun kesilmemesi için terbiyenin içine önce yavaş yavaş çorbanın suyundan ilave edelim, terbiyeyi ılıklaştıralım. Sonra yine yavaş yavaş çorbaya sürekli karıştırarak ilave edelim, böylece kesilmesini önleriz. Terbiyeli çorbaların tuzunu da ocaktan indirdikten sonra eklemeliyiz.
– Beklemiş ve katılaşmış çorbalarına rahatlıkla su ekleyebilirsiniz, kaynattıktan sonra eski kıvamına gelecektir çorbanız.
– Pişirdiğiniz çorbaların bazen tuz ayarını fazla kaçırırız, bu gibi durumlarda bir patatesin kabuklarını soyup çorbanın içine atabililirsiniz.
–