Merhaba, Türkiye’nin Lezzetli ve en güzel yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri, Diyet Tiramisu ile sizlerleyiz. Bu tarifimizi diyabet hastalarıda rahatlıkla yapabilir. Pastaların içerisinde genellikle meyve ya da keke farklı tatlar vermek için hazırlanan sos veya marmelatlar kullanılabilir. Hazırlanan soslar veya meyvelerin suyu pandispanya kekini ıslattığı için pandispanya kekinin güçlü ve çabuk dağılmayan bir kek olması istenir. Kek güçlü olmazsa pasta çökebilir. Bu nedenle pandispanya keki soğur soğumaz kullanaılmaması gerekir. Hatta genellikle bir sonra ki gün kullanılır, Çünkü kek çok taze olduğu için, pastayı taşıyabilecek ya da ıslandığında erimeyecek kadar güçlü değildir.
Diyette ve diyabetti kişiler artık çok rahatlıkla Tiramisu tüketebilirler. Bu harika lezzetten sizde mahrum kalmayınız. Diğer diyet tariflerimiz için, diyet katagorisinden yararlanabilirsiniz. Tariflerimizin hepsi denenmiş tariflerdir. Afiyetle, kolay gelsin.
Tiramisu yapmak için önce pandispanya keki hazırlamak gerekir. Pandispanya keki aşağıdaki tarife göre hazırlanır.
Diyet Tiramisu Tarifi için malzemeler
3 tane yumurta
46 gram, çavdar unu
46 gram, yulaf unu
25 gram, soya unu
75 gram tatlandırıcı
12 gram kek emülgatörü
70 gram su
1 gram, kabartma tozu
Pandispanyanın yapılışı:
Tüm malzemeler karıştırılarak, tamamen beyaz olana kadar mikserle çırpılır. Bu işlem evdeki ev tipi mikserlerde , özellikle de mikser güçlü değilse 30-40 dakika kadar sürebilir. Kek karışımı çırpılmış krema gibi sert ve beyaz hale gelmelidir. Hazırlanan kek karışımı 180 derecelik ısıda pişmeye bırakılır. Piştiğini anlamamız için, üzeri pembeleşmeye başlamış keki dışarı alıp ortasına bastıralım, eğer ortası yumuşak değilse pişmiş demektir. Kek soğuduktan (1 gün bekletilmesi tavsiye edilir) sonra 3 eşit parçaya bölünür.
Ardından ıslatma sosunu hazırlayalım. Islatma sosu aşağıdaki tarife göre hazırlanır.
Islatma sosu için gerekli malzemeler:
150 gram, su
15 gram kahve
15 gram kahve likörü
75 gram tatlandırıcı
Diyet Tiramisu Tarifi
Islatma sosunun hazırlanışı:
Tüm malzemeler ısıya dayanıklı bir kaba alınır, kaynatılır (1-2 dakika ) ve ocaktan alınır. Soğumaya bırakılır, içindeki alkol ıstma işleminde tamamen gidecektir. Soğuduktan sonra pandispanyanın her yerine gelecek şekilde sosu kullanalım. Bu işlemi düz bir süzgeçin üzerinde yaparsanız fazla gelen sos süzgeçten gidecektir.
Ardından, tiramisunun kremasını hazırlayalım. Kremasını aşağıda ki tarife göre hazırlayalım.
Tiramisu kreması malzemeleri: (1.karışım)
4 tane yumurta sarısı
35 gram tatlandırıcı
50 gram, şekersiz beyaz çiko0lata
12 gram, toz jöle
Tiramisu kreması malzemeleri: (2.karışım)
4 tane yumurta beyazı
40 gram tatlandırıcı
200 gram, şekersiz şanti
250 gram, beyaz light peynir
Tiramisu Kremanın Hazırlanışı:
Yumurta sarısı ve 35 gram tatlandırıcı benmari usulü ile karıştıraılarak ısıtılır. Yumurtanın pişmesine izin vermeden, sadece ısıtılarak tatlandırıcının yumurtanın içinde erimesi sağlanır. El yakmayacak sıcaklığa geldiğinde içine çikolata eklenir. Ve sürekli karıştırılarak yumurtaların içinde çikolatanın erimesi sağlanır. Jöle eritilerek karışıma eklenir, hazırladığımız 1 numaralı karışım bir kenara alınır. 2 numaralı karışım için yumurta beyazları ve tatlandırı karıştırılarak kabartılır (soğuk olarak) Başka bir yerde çırpılmış olan şantinin üzerine beyaz peyniri ekleyelim mikser yardımı ile karıştıralım kabarınca önce 1. karışımı kaşık kaşık söndürmeden yedirelim. daha sonrakabartılmış yumurtabeyazlarını ilave edelim, tekrar kaşık yardımı ile karıştıralım. Hazırladığımız kremayı buzdolabına kaldırabiliriz, krema kullanıma hazır.
Hazırladığımız pandispanya kekin bir tanesini servis tabağına alalım, üzerine kremanın 3’te 1’i dökülür. Diğer kek parçası ile kapatılır, kalan kremanın yarısını bu kata kullanalım. Tekrar üzerini kek ile kapatalım, kalan kremanın tamamını bu kata kullanalım. Son pandispanya kekinde üzerine kapatalım. Hazırladığımız pastayı buzdolabına kaldıralım. Servise sunmadan hemen önce üzerine bolca kakao serpelim. Afiyet olsun…
Not: Kaynak olarak, Diyabetliler İçin, Tatlı ve Pasta tarifleri Kitabından Sayın Vedat Burak Budak’ın reçete ettiği tariflerden alınmıştır.